Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Έρχεται το Google Music

Το φως της δημοσιότητας είδαν μερικές πιθανές λειτουργίες της υπηρεσίας Google Music, η οποία λέγεται ότι θα ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτός από το κλασικό pay-per-track, η Google σκέφτεται να παρέχει τη δυνατότητα online αποθήκευσης (locker) των τραγουδιών που έχει αγοράσει ο χρήστης με χρέωση $25/έτος, με απεριόριστη πρόσβαση είτε για live μετάδοση είτε για download.



Επιπλέον, το locker θα μπορούσε να ενσωματώσει λειτουργίες παρόμοιες με αυτές των social networks, όπως η δυνατότητα αποστολής των playlists σε άλλους συνδρομητές. Φυσικά, θα δημιουργηθεί web-based music player και αντίστοιχη εφαρμογή για φορητές συσκευές για αναπαραγωγή των αρχείων οπουδήποτε, αφού μιλάμε για μία cloud υπηρεσία.

Ακόμη, η Google συζητά με τις δισκογραφικές εταιρίες το ενδεχόμενο να επιτρέπεται στον πελάτη η ακρόαση ολόκληρου του τραγουδιού για μία μοναδική φορά, και στη συνέχεια να περιορίζεται στα 30 δευτερόλεπτα προεπισκόπησης, σε περίπτωση που δεν θέλει να το αγοράσει.

Τέλος, μία πολύ ενδιαφέρουσα (αλλά και επικίνδυνη…) λειτουργία θα μπορούσε να είναι η δυνατότητα αυτόματης σάρωσης του σκληρού δίσκου του χρήστη από την υπηρεσία, με την οποία οποιοδήποτε αρχείο αναγνωρίζεται ως νόμιμο θα ταξινομείται και θα γίνεται διαθέσιμο στο locker, πιθανότατα μέσω δικτύου P2P.

(Πηγή: Techgear.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: