Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μεταφορά Windows Live Spaces στο WordPress.com.

Η Microsoft αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία Windows Live Spaces και να μεταφέρει τα blogs στο WordPress.com. Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, η απόφαση δεν έχει κάποιο οικονομικό υπόβαθρο και ουσιαστικά εξυπηρετεί και τις δύο εταιρείες.
Οι 30 εκατομμύρια χρήστες του Windows Live Spaces θα αποκτήσουν ένα νέο blog στην μεγαλύτερη πλατφόρμα blogging του κόσμου και το WordPress.com θα φροντίζει να ενσωματώσει το Messenger Connect ώστε να ειδοποιεί όλους τους φίλους που βρίσκονται online στο Windows Live Messenger (MSN) με την ευκαιρία κάθε νέου post. Η διαδικασία μεταφοράς θα διαρκέσει μέχρι και 6 μήνες γιατί μετά από το πέρας του χρονικού περιθωρίου η Microsoft θα κατεβάσει τους διακόπτες και το Windows Live Spaces με την σημερινή μορφή θα χαθεί.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να προχωρήσουν σε download των δεδομένων χωρίς την μεταφορά στο WordPress.com blog, κάτι που μάλλον δεν έχει νόημα αλλά σίγουρα αντανακλά την ανοιχτή φιλοσοφία τόσο του WordPress όσο και της Microsoft! Τί περιμένετε λοιπόν;

 πηγή: http://www.pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: