Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Αναβαθμίζει την υπηρεσία Zune η Microsoft


Μια νέα συνδρομητική υπηρεσία μουσικής και βίντεο πρόκειται να εγκαινιάσει η Microsoft, θέλοντας να ανταγωνιστεί αντίστοιχες υπηρεσίες της Apple.
Η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί κάτω από το εμπορικό σήμα του Zune, που αρχικά είχε να κάνει με ένα φορητό player που κυκλοφόρησε το 2006 αλλά δεν κατάφερε να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορήσει έξω από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριο, η Microsoft δημιούργησε μια νέα υπηρεσία ταινιών στο Xbox360, απευθυνόμενη σε 18 χώρες. Η νέα υπηρεσία, που θα λειτουργεί σε υπολογιστές με λογισμικό Windows, τηλέφωνα με Windows Phone 7 και την κονσόλα Xbox360 της εταιρείας, θα εγκαινιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η νέα υπηρεσία θα προσφέρει οκτώ εκατομμύρια τραγούδια, σε τιμές που η εταιρεία χαρακτήρισε «ανταγωνιστικές» σε σχέση με το iTunes, που κυριαρχεί στον συγκεκριμένο χώρο. Τα τραγούδια θα είναι σε mp3 format και σε υψηλή ποιότητα. Ακόμη θα δίνεται η επιλογή του Zune Pass Service, στην τιμή των 9.99 ευρώ το μήνα, η οποία θα επιτρέπει απεριόριστα downloads και streaming τραγουδιών από το Zune, μόνο όμως για τη διάρκεια της συνδρομής. Μόλις αυτή διακοπεί, τα τραγούδια σβήνονται αυτόματα. Ακόμη, τα τραγούδια θα μπορούν να ακουστούν μόνο σε PC, κινητά με Windows Phone 7 και στο Xbox360.

Ο Άλεχξ Ριβ, διευθυντής του τμήματος Mobile της Microsoft, παραδέχτηκε ότι συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Napster στο παρελθόν πασχίζουν να παρουσιάσουν κάποια κερδοφορία. «Σε πολλές χώρες η αγορά μουσικών CD επικρατεί, ωστόσο οι συνδρομές προσφέρουν ευελιξία». Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Microsoft δεν προσπαθεί να μιμηθεί αντίστοιχες υπηρεσίες όπως το Spotify και το We7.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: