Ο ιστορικός Mαραθώνιος-2500 χρόνια από τη μεγάλη μάχη

«Κάποτε 300 πέθαναν για την Ελλάδα, τώρα όλη η Ελλάδα πεθαίνει για τους 300…»

Με  τη συμμετοχή 21 χιλιάδων δρομέων διεξάγεται την Κυριακή ο 28ος Κλασικός Μαραθώνιος.

Δρομείς από όλα τα μήκη και τα πλάτη της  γης, θα διασχίσουν 42.195 χιλιόμετρα, αναβιώνοντας την ιστορική αυτή διαδρομή, 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα.


Πολλοί  θα είναι και οι διάσημοι που θα συμμετάσχουν στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας μας, Γιώργου Παπανδρέου.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει  μέρος στον αγώνα  των 10.000 μέτρων, που  θα διοργανωθεί παράλληλα με την κλασική διαδρομή. Θέση στην εκκίνηση του ίδιου αγώνα θα πάρει και η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, αλλά και ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Δρούτσας.


Στα 5.000 μ. θα τρέξει και η  ελληνικής καταγωγής  τηλεπαρουσιάστρια  και ηθοποιός Μαρία  Μενούνος, μαζί με τους γονείς της.


Μεταξύ  των χιλιάδων συμμετοχών του Κλασσικού  μαραθωνίου έχουν  συμπεριληφθεί τα ονόματα του  Πρίγκιπα Φίλιππου της Σερβίας, που θα τρέξει για πρώτη φορά σε μαραθώνιο αγώνα, αλλά και μελών της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν, ορισμένα εκ των οποίων θα τρέξουν στον κλασσικό μαραθώνιο κι άλλα στα 10 χιλιόμετρα.


Πολλοί  θα είναι και οι πρέσβεις που θα βρεθούν  στις εκκινήσεις των  αγώνων όπως ο πρέσβης  της Ουγγαρίας  Γιόζεφ Τοτ που θα αγωνιστεί στα 5χλμ. και ο πρέσβης της Ιαπωνίας Χιρόσι Τόντα στα 10χλμ.


protothema.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι λαικές Αγορές της Πάτρας

Κολπάκια για το Γκαζόν σας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΜΑ ΚΛΠ ΖΩΥΦΙΑ, ΠΑΡΑΣΙΤΑ (ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)