Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Υπάρχουν εξαρτημένοι από το sex;

Είναι τα άτομα που δεν μπορούν να σπάσουν τα δεσμά που τα κρατούν σε μία σχέση σεξουαλικού εθισμού.

Εξάρτηση ονομάζουμε την υποταγή ενός ατόμου στην εξουσία κάποιου άλλου, αλλά και τον εθισμό σε μια ουσία ή κατάσταση. Ο ορισμός της εξάρτησης περιλαμβάνει κάθε είδους αυτοκαταστροφική συμπεριφορά από την οποία δεν μπορεί να απαλλαγεί ένα άτομο.

Τα άτομα που εξαρτώνται από το σεξ είναι εκείνα που ρυθμίζουν τη ζωή τους με βάση αυτό, υπομένοντας τις επιπτώσεις του σε διάφορους τομείς της ζωής τους (κοινωνικό, προσωπικό, επαγγελματικό), αλλά μη μπορώντας να σπάσουν τα δεσμά που τα κρατούν σε μία σχέση εθισμού.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί ο οργανισμός διαθέτει τη δική του πηγή χημικών ουσιών. Όταν τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου δέχονται ερεθίσματα, οι ενδορφίνες (χημικές ουσίες που συνδέονται με την αλλαγή της διάθεσης μετά το σεξ) απελευθερώνονται στο αίμα.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες έπειτα από πειράματα σε ποντίκια. Η έρευνα έδειξε ότι μετά από αρκετές εκσπερματώσεις τα επίπεδα ενδορφίνης αυξήθηκαν. Τα ποντίκια είχαν συμπτώματα εθισμού στην ενδορφίνη που παρήγαγαν και άρχισαν να «δραστηριοποιούνται» προς την αύξηση της ποσότητάς της.


Πηγή:http://tv-greek-sansimera.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: