Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πυρκαγιές πλήττουν τη Βουλγαρία

Σε εκτεταμένες πυρκαγιές μετατράπηκε η καύση ξερών φύλλων στις αγροτικές ζώνες της Βουλγαρίας, εξαιτίας του ξηρού καιρού και των ασυνήθιστα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας.
  Τριάντα νέες εστίες εντοπίστηκαν χθες Τετάρτη στη Βουλγαρία, με τη μεγαλύτερη να σημειώνεται σε δάσος κοντά στο χωριό Τσέρνι Βιτ, σε δύσκολα προσβάσιμη ορεινή περιοχή στην κεντρική χώρα. Περίπου 1.000 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο αυτή την εστία ενώ παρήσχαν βοήθεια σε 305 πληγέντες από τις φωτιές.
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας υπολογίζει σε μια εξασθένηση των ανέμων, οι οποίοι έπνεαν χθες με ταχύτητα έως 120 χλμ. στην ορεινή περιοχή του Βράτσα, ώστε να μπορέσει να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

Η θερμοκρασία, η οποία έφτασε τους 28 βαθμούς Κελσίου χθες στην Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) στη νότια Βουλγαρία, παραμένει υψηλή για την εποχή αυτή. Σήμερα το πρωί η θερμοκρασία κυμαινόταν μεταξύ των 13 και 15 βαθμών Κελσίου στη Βουλγαρία, ενώ φυσιολογικά αυτήν την εποχή κυμαίνεται σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. 
enet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: