Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Σεμινάριο για τη χρήση του ξύλου και την εξοικονόμηση ενέργειας-«Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης οργάνωσης του BUILDING WITH WOOD SEMINAR που είχε πραγματοποιηθεί στο HILTON το Νοέμβριο το 2009, με την δυναμική παρουσία 700 αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών, το ΕΠΙΠΛΕΟΝ με την υποστήριξη του αυστριακού οργανισμού προώθησης του ξύλου pro:Holz διοργανώνει το BUILDING WITH WOOD SEMINAR 2010.
Εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές και μηχανικούς εν όψει της εφαρμογής του ΚΕΝΑΚ και της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».
To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2010 στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη και θα προσφέρει την ευκαιρία στον τεχνικό κόσμο να ενημερωθεί για τη χρήση του ξύλου στις κατασκευές και τα νέα προϊόντα.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση Ελλήνων αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών για τις νέες τεχνολογίες που αφορούν τη χρήση του ξύλου στη σύγχρονη κατασκευή, τη συμβολή της χρήσης του ξύλου στην προστασία του περιβάλλοντος, τη συμπεριφορά της ξύλινης κατασκευής σε συνθήκες πυρκαγιάς και σε περίπτωση σεισμού κ.α.
Αναγνωρισμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναλύσουν τις θέσεις τους και θα παρουσιάσουν συγκεκριμένα case studies (παραδείγματα χρήσης του ξύλου σε σύγχρονες).
Ανάμεσα στους ομιλητές και με την σειρά που θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους βρίσκονται σημαντικά ονόματα όπως:: o Δρ. Ιωάννης Μπαρμπούτης - Α.Π.Θ., o Dipl.-Ing. (FH) Reinhard Brandner - Πολυτεχνείο του Graz (Αυστρία), o Ζαννής Κοντέας (Πολιτικός Μηχανικός), o Arch. Alberto Alesi (Ιταλία), o Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Αναστάσιος Μ. Κωτσιόπουλος, Α.Π.Θ. κλπ.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι, το ηλεκτρονικό αρχιτεκτονικό περιοδικό greekarchitects.gr, το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ και το περιοδικό ECON3. Χορηγός θα είναι η έκθεση medwood ενώ υποστηρικτές είναι ο ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή online στο: www.epipleon.gr/seminar/form.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: