Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ο γύρος του κόσμου με… «πράσινο» καταμαράν

Το ταξίδι του για τον γύρο του κόσμου ξεκίνησε το οικολογικό καταμαράν PlanetSolar με σύμμαχο την ηλιακή ενέργεια και φυσικά την ιδιαιτερότητα της κατασκευής του. Το «PlanetSolar» είναι ένα καταμαράν εφοδιασμένο με φωτοβολταϊκά συστήματα, το οποίο ως μόνη κινητήρια δύναμη έχει την ηλιακή ενέργεια.
Το PlanetSolar, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Ελβετικό Οργανισμό myclimate έχουν ήδη υπολογίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την κατασκευή του καταμαράν, μετρώντας τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που εκλύθηκαν δεδομένου ότι ο γύρος του κόσμου μαζί με την κατασκευή θα είναι κλιματικά ουδέτερος.
Το myclimate, με αποκλειστικό συνεργάτη στην Ελλάδα το Κέντρο Αειφορίας (CSE), έχει έντονη παρουσία και στην ελληνική πραγματικότητα υποστηρίζοντας με την καινοτόμα τεχνογνωσία του πολλές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Tο CSE σε επιστημονική συνεργασία με τον Ελβετικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό myclimate έχουν υλοποιήσει πλήθος ενεργειών παγκοσμίως και στην Ελλάδα για την μείωση της περιβαλλοντικής επίπτωσης από τις εκπομπές και έχει πιστοποιήσει ως κλιματικά ουδέτερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα την λειτουργία της ΓΕΦΥΡΑΣ Ρίου-Αντιρρίου, το Amita Motion Tour καθώς και για προϊόντα όπως είναι τα Αυγά Βλαχάκη, το Λάδι Γαία και το οικολογικό Χρώμα της VITEX.

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: