Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αυτοκαταστροφικές συνήθειες


Κάθε άνθρωπος έχει τις κακές του συνήθειες και, ως ένα βαθμό, αυτό είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού. Όταν όμως οι κακές συνήθειες γίνονται η καταστροφή μας, τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Καιρός να λάβετε τα μέτρα σας.

       1. Δεν σας κολλάει ύπνος: Αν ο ύπνος δεν είναι ο καλύτερός σας φίλος, τότε έχετε πρόβλημα. Εφτά με οχτώ ώρες ημερησίως είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Κάποιοι άνθρωποι πάλι με ένα εξάωρο είναι ευτυχισμένοι και ξεκούραστοι. Αν όμως μιλάμε για λιγότερες από έξι ώρες ύπνου την ημέρα, τότε να είστε έτοιμες να υποδεχθείτε και τα αποτελέσματά του, που πολλές φορές συνδέονται με την παχυσαρκία και τον διαβήτη.
        2. Σεξ χωρίς προστασία: Κι όμως είναι αλήθεια, πολλοί άνθρωποι έχουν αυτοκαταστροφική συμπεριφορά πάνω στο θέμα του σεξ. Χωρίς να το αντιλαμβάνονται, αλλάζουν συνεχώς σεξουαλικούς παρτενέρ, χωρίς να χρησιμοποιούν προστασία και χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για το σεξουαλικό παρελθόν τους, ενώ αγνοούν και τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις τους. Είπαμε, το καλό και συχνό σεξ κάνει καλό στην υγεία, αλλά με το σωστό τρόπο.

      3. Stress:  Το χρόνιο stress προκαλεί πολλές ασθένειες, ή, θα λέγαμε καλύτερα, τις προσκαλεί. Οι αδένες της αδρεναλίνης αναγκάζονται να δουλέψουν υπερωρίες προκειμένου να κοντρολάρουν το άγχος κι έτσι σιγά σιγά εξασθενούν και το ανοσοποιητικό μας σύστημα κρασάρει. Πολλές φορές προσκολούμαστε στο stress χωρίς λογική. Πριν τρελαθούν εντελώς, λοιπόν, οι ορμόνες σας, βάλτε την ηρεμία στη ζωή σας. 

        4. Junk Food: Κάθε χρόνο, πάνω από 400.000 Αμερικανοί πεθαίνουν εξαιτίας της κακής διατροφής. Οι καρδιακές προσβολές προκαλούνται από τις υπέρμετρες ποσότητες ζάχαρης  και λιπαρών φαγητών, τις οποίες ο οργανισμός δε μπορεί να μεταβολίσει σωστά. Αλήθεια τώρα. Δεν είναι αστείο. Κόψτε το junk food πριν εθιστείτε ανεπιστρεπτί.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: