Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο γάτος που προφητεύει τον θάνατο!

Μην συναντήσεις τη συγκεκριμένη γάτα στο δρόμο σου, γιατί δεν θα είναι για καλό! Ο λόγος για τον γάτο Όσκαρ, ο οποίος διαθέτει μια πολύ παράξενη ικανότητα: προαισθάνεται ποιος ασθενής πρόκειται να αφήσει την τελευταία του πνοή!

Ο Dr. David Dosa , γηρίατρος και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown, συγκέντρωσε όλα τα πρακτικά του αρχείου του κέντρου αποκατάστασης Rhode Island, στο οποίο κατοικεί ο "μελλοντολόγος" γάτος. Έκπληκτος ανακάλυψε πως ο μικρός φίλος τους πολλές φορές αμφισβήτησε τις γνωματεύσεις του ιατρικού προσωπικού για το ποιά άτομα θα μετοικούσαν στον ουρανό.

Όσκαρ: ο γάτος με την "έκτη αίσθηση"!

Ο Όσκαρ ( στη φωτογραφία) σήμερα είναι πέντε ετών. Δεν θεωρείται ιδιαίτερα κοινωνικός. Απεχθάνεται τα χάδια και θέλει το δικό του χώρο. Όταν βρέθηκε στην πόρτα του γηροκομείου, ήταν ένα μικρό απροστάτευτο μωρό. Δεν μπορούσε κανένας να του αντισταθεί. Οι εργαζόμενοι τον έβαλαν μέσα στο κτήριο και από τότε αυτό έγινε το σπίτι του!

Ο γιατρός, ο οποίος ζει σε καθημερινό επίπεδο αυτό το σπάνιο φαινόμενο, θεωρεί πως δεν είναι τυχαία η ύπαρξη του ζώου στο συγκεκριμένο μέρος. Αυτό τον οδήγησε στην συγγραφή βιβλίου στο οποίο περιγράφει όλα όσα έχει δει με τα ίδια του τα μάτια να συμβαίνουν ανάμεσα στον Όσκαρ και τους μελλοθάνατους.

Το ζωντανό με την "ιδιάιτερη ικανότητα", ξοδεύει τις μέρες του περιπλανώμενος από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Σπάνια κάθεται με τους αρρώστους, εκτός εάν αυτοί είναι ετοιμοθάνατοι. Εάν κάποιος προσπαθήσει να αποτρέψει την είσοδό του, θα κάνει τα πάντα για να τρυπώσει και να αποχαιρετήσει τον άτυχο!

O Όσκαρ αποφασίζει ποιόν ασθενή θα επισκεφτεί!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ακόλουθο γεγονός: μια μέρα η νοσοκόμα βάρδιας τοποθέτησε τον Όσκαρ στο κρεβάτι ενός άνδρα, για τον οποίο πίστευε ότι θα πεθάνει από στιγμή σε στιγμή. Όμως ο λευκός άγγελος είχε άλλη άποψη επί του θέματος. Απόδρασε από το θάλαμο και επισκέφτηκε έναν άλλον. Κράτησε παρέα περίπου μια ωρίτσα σε ένα άνθρωπο, ο οποίος εξέπνευσε μετά από μια ώρα!

Πλέον ο Όσκαρ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των γιατρών. Τα προγνωστικά του πάντα είναι έγκυρα. Δεν ξέρουν αν είναι "ευχή ή κατάρα" η παρουσία του αλλά ομολογούν πως δεν έχουν εξήγηση για το φαινόμενο.

Ο Dr Dosa δεν μπορεί να δώσει μια επίσημη επιστημονική εξήγηση για τις ιδιαίτερες ικανότητες του. Πιστεύει πως κατέχει μια διαίσθηση που συνήθως αναπτύσσουν οι σκύλοι και όχι οι γάτοι. Από την άλλη πλευρά εκφράζει μία επιφύλαξη για το αν έχει παίξει ρόλο το γεγονός πως ο Όσκαρ μεγάλωσε μέσα στον χώρο του γηροκομείου-νοσοκομείου.

Δείτε στο βίντεο τον γάτο με την "έκτη αίσθηση":

pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: