Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ενα βήµα πριν τα Οσκαρ ο «Κυνόδοντας»

Μια ανάσα πριν την πεντάδα των υποψήφιων για Όσκαρ ταινιών στην κατηγορία «καλύτερης ξένης ταινίας» βρίσκεται ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιµου.
 
Η ταινία µπήκε στη λίστα της αμερικανικής Ακαδηµίας Κινηματογράφου µε τις εννέα ταινίες που βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις υποψηφιότητες. Αρχικά, η ακαδημία εξέτασε 66 ταινίες για να καταλήξει στη δεύτερη φάση, η οποία περιλαµβάνει τις εννέα πιθανές υποψήφιες.

Εκτός από τον Κυνόδοντα, οι υπόλοιπες ταινίες είναι οι εξής: Hors la Loi από την Αλγερία, Incendies από τον Καναδά, In a Better World από τη ∆ανία, Confessions από την Ιαπωνία, Biutiful από το Μεξικό, Life above All από τη Νότιο Αφρική, Tambien la Lluvia από την Ισπανία και Simple Simon από τη Σουηδία.

Οι πέντε τελικές υποψήφιες για το χρυσό αγαλµατάκι ταινίες θα ανακοινωθούν στις 25 Ιανουαρίου. Η τελετή απονομής θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες.

Η ταινία ξεκίνησε τη σπουδαία της καριέρα τον περασμένο Μάιο στο Φεστιβάλ Καννών, στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα, όπου προβάλλονται έργα νέων υποσχόμενων σκηνοθετών, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο και το Βραβείο Νεότητας. Από τότε απέσπασε το ειδικό βραβείο της Επιτροπής και το πρώτο βραβείο γυναικείας ερμηνείας (το μοιράστηκαν η Αγγελική Παπούλια και η Μαίρη Τσώνη) στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο, το Louvre d΄Οr στο Festival du Νouveau Cinema του Μόντρεαλ και το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ του Εστορίλ της Πορτογαλίας.

Δείτε το τρέιλερ του Κυνόδοντα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: