Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Κουστουρίτσα σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Αθήνα
Στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες θα βρεθεί ο διάσημος σερβοβόσνιος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα με την μπάντα του, τη γνωστή «The No Smoking Band». Η πρώτη απ΄αυτές θα δοθεί στις 4/4 στο Μέγαρο Μουσικής της μακεδονικής πρωτεύουσας και θ΄ακολουθήσουν δύο ακόμη στις 5 και 6 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί, το ροκ συναντά το βαλκανικό πανηγύρι. Παραδοσιακά ακούσματα, χάλκινα πνευστά, δημοτικά και τσιγγάνικα τραγούδια δημιουργούν ένα πολύχρωμο «παζλ» που ενώνει αισθητικά και πολιτιστικά ανθρώπους διαφορετικών τόπων, φυλών και εποχών.

Αυτή τη μουσική ανέδειξε και πρόβαλλε διεθνώς τα τελευταία χρόνια ο Κουστουρίτσα με τις ιδιότητες του σκηνοθέτη αλλά και του ηθοποιού, του μουσικού και του τραγουδιστή. Πέρα από τις ταινίες του οι οποίες του χάρισαν τις μέγιστες τιμητικές διακρίσεις, ο Κουστουρίτσα ποτέ δεν λησμόνησε τις μουσικές ρίζες του καθώς από το 1986 συνεργάστηκε ως μπασίστας και ενορχηστρωτής με ένα ροκ συγκρότημα στο Σεράγεβο.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί την «ψυχή» του συγκροτήματος «Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra» στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και ο γιος του ως ντράμερ. Μαζί τους δημιούργησε μία πανκ όπερα η οποία παρουσιάστηκε στη Βαστίλη, έγραψε τη μουσική για πολλές ταινίες του, κυκλοφόρησαν ως τώρα επτά συνολικά άλμπουμ, ενώ οργανώνουν συνεχώς διεθνείς περιοδείες...
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: