Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κίνα: Αποζημίωση σε όποιον αποτεφρωθεί μετά θάνατον

Αποζημίωση 350 ευρώ σε όποιον αποφασίσει να αποτεφρωθεί μετά θάνατον και να σκορπιστεί η στάχτη του στη θάλασσα, προσφέρουν οι αρχές στη Σαγκάη, όπου κάθε χρόνο πεθαίνουν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι.
Στόχος είναι το κλείσιμο των ασύμφορων νεκροταφείων και μάλιστα “με το αζημίωτο”, αφού τα εδάφη στα οποία δε θα ενταφιάζονται νεκροί, θα δοθούν σε καλλιεργητές.
Το πρόβλημα του ενταφιασμού των νεκρών είναι οξύτατο στις μητροπόλεις της Κίνας, όπου οι αρχές προσφέρουν την εν λόγω αποζημίωση, που ισοδυναμεί με τρεις συντάξεις.
Στόχος του προγράμματος “Ωκεανός” είναι η “μύηση” των Κινέζων σε μία τακτική, με την οποία δεν είναι ακόμη εξοικειωμένοι αφενός και αφετέρου, ο περιορισμός της οικολογικής καταστροφής που προκαλείται από το κόψιμο των δέντρων, που χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν τα φέρετρα.
Περισσότερες από είκοσι επαρχίες της Κίνας ανακοίνωσαν, ότι θα κατεδαφίσουν περισσότερους από 100.000 τάφους, παλαιότητας άνω των 30 ετών, για να “απελευθερώσουν την πατρίδα από όσους την άφησαν”.
Η κινεζική κυβέρνηση εκτιμά πως μέσα στην επόμενη δεκαετία, η πλειονότητα των πολιτών δε θα ενδιαφέρεται για τις επίσημες τελετές ενταφιασμού των νεκρών στα νεκροταφεία, ενώ υπολογίζει να δημιουργήσει “επιμνημόσυνα πάρκα”, όπου θα βρίσκονται ομαδικά πέτρινα μνημεία, στα οποία θα αναγράφονται τα ονόματα των νεκρών. 

link 

Δεν υπάρχουν σχόλια: