Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Έσπασε η hardware κωδικοποίηση του iOS 4

Η ρώσικη εταιρεία ElcomSoft ισχυρίζεται ότι έσπασε την hardware κωδικοποίηση του iOS 4, προσφέροντας λογισμικό ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Η εταιρεία είναι γνωστή στον χώρο της επιχειρησιακής ασφάλειας και συνεργάζεται με υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών όπως και τον στρατό, προσφέροντάς τους υπηρεσίες εγκληματολογίας ψηφιακών συσκευών.

Η ElcomSoft έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα δεδομένα των συσκευών iOS, όπως για παράδειγμα το ιστορικό των κλήσεων, τα SMS, δεδομένα geolocation, όμως απαιτεί την φυσική παρουσία της συσκευής. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι μπορούν να επαναφέρουν δεδομένα που έχει διαγράψει ο χρήστης. Μέχρι τώρα οι χρήστες του iOS μπορούσαν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, ότι δεν είναι δυνατόν να σπάσει κάποιος την κρυπτογράφηση των δεδομένων του, σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.
Το toolkit που προσφέρει η εταιρεία, μπορεί να εκτελεστεί με την βοήθεια πολλαπλών επεξεργαστών αλλά και πυρήνων καρτών γραφικών για να καταφέρει να τραβήξει τα κλειδιά κρυπτογράφησης. Μια τέτοια διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περίπου 40 λεπτά. Πωλείται προς $320 σε υπηρεσίες ασφαλείας, όμως ο καθένας μπορεί να το αγοράσει.

Geek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: