«Ηλεκτρονική» η Εθνική Βιβλιοθήκη

Η Εθνική Βιβλιοθήκη θα ξεκινήσει σύντομα το έργο της ψηφιοποίησης των θησαυρών της με στόχο «να μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα "φλασάκι"» όπως δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία προανήγγειλε επίσης την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των βιβλιοθηκών της χώρας.
Την ψηφιοποίηση θα αναλάβει το νέο εφορευτικό συμβούλιο της Εθνικής βιβλιοθήκης, το οποίο συναντήθηκε χθες Τρίτη με την υπουργό Παιδείας.
Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Εθνική Βιβλιοθήκη. Για την υλοποίηση αυτού του συγκεκριμένου στόχου η Άννα Διαμαντοπούλου έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις:
-Την ψηφιοποίηση όλου του υλικού της Εθνικής Βιβλιοθήκης
-Τη δημιουργία κατάλληλης ψηφιακής υποδομής για τη συλλογή και διατήρηση του ψηφιακού περιεχομένου που παράγεται στη χώρα μας,
-Τη δημιουργία Ενιαίου Εθνικού Καταλόγου και «έξυπνης» μηχανής αναζήτησης του υλικού.
-Την κατασκευή Ηλεκτρονικής Μονάδας Διασύνδεσης όλων των Βιβλιοθηκών της χώρας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του Ενιαίου Εθνικού Συστήματος Βιβλιοθηκών.
Νέος πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα είναι ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι λαικές Αγορές της Πάτρας

Κολπάκια για το Γκαζόν σας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΜΑ ΚΛΠ ΖΩΥΦΙΑ, ΠΑΡΑΣΙΤΑ (ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)