Απλές συμβουλές για τα τσιμπήματα στην παραλία

Η παραλία προσφέρει δροσιά, ανεμελιά και παιχνίδι σε μικρούς και μεγάλους, κρύβει όμως και κινδύνους, που αν δεν προσέξουμε μπορούν να μας χαλάσουν τη διάθεση και κάποιες φορές να μας βάλουν σε περιπέτειες..

Ένα από τα πιο αθώα ατυχήματα που μπορεί να συμβεί στην άμμο ή τη θάλασσα είναι τα τσιμπήματα. Στην παραλία «παραμονεύουν» έντομα, σφήκες και μέλισσες οι οποίες έλκονται από τα αρώματα των αντηλιακών.

Μέσα στο νερό ο πιο αναπάντεχος «εχθρός» των κολυμβητών είναι οι τσούχτρες, οι μέδουσες και οι θαλάσσιες ανεμώνες.


Το τσίμπημα της τσούχτρας σπάνια έχει σοβαρές παρενέργειες, και μόνο σε ευαίσθητα και αλλεργικά άτομα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η περιοχή του σώματος όπου ήλθε σε επαφή με την τσούχτρα παρουσιάζει μια έντονη κοκκινίλα με ή χωρίς φούσκωμα, που συνοδεύεται από έντονο τσούξιμο, φαγούρα, οίδημα. Όλα προκαλούνται από μια τοξική ουσία η οποία απελευθερώνεται από τα πλοκάμια της τσούχτρας.

Σε περίπτωση τσιμπήματος τσούχτρας, οι γιατροί συστήνουν :.....>>>>>

Καταρχάς, να απομακρυνθεί τα τυχόν κολλημένα στο δέρμα του παθόντος πλοκάμια. Προσοχή όμως! Όχι με γυμνά χέρια διότι έτσι θα κολλήσουν και στα χέρια σας τα πλοκάμια προκαλώντας ανάλογο ερεθισμό. Ένας εύκολος και σχετικά ασφαλής τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε στεγνή άμμο για να σκουπίσετε τα υπολείμματα της τσούχτρας από το δέρμα. Κατόπιν καλό είναι να τοποθετήσετε στην περιοχή εκείνη πάγο ή κρύες κομπρέσες ώστε να περιορίσετε την εκδήλωση τοπικών φαινομένων στο δέρμα.

Συνιστάται επίσης η επάλειψη της περιοχής με κάποια κορτιζονούχο κρέμα η οποία θα ανακουφίσει από το τσούξιμο και τη φαγούρα.

Τέλος, εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν μετά την εφαρμογή των τοπικών μέτρων, επιβάλλεται επίσκεψη σε γιατρό.http://www.newsbomb.gr/ygeia/story/60036/aples-symboyles-gia-ta-tsimphmata-sthn-paralia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι λαικές Αγορές της Πάτρας

Κολπάκια για το Γκαζόν σας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΜΑ ΚΛΠ ΖΩΥΦΙΑ, ΠΑΡΑΣΙΤΑ (ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)