Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ντοματοκεφτέδες

Μια συνταγή από την Σαντορίνη που συμπυκνώνει ...άρωμα του καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά. Από τις «συνταγές από σπίτι».

YΛΙΚΑ
3 μέτριες ντομάτες χωρίς φλούδια και σπόρους, ψιλοκομμένες και στραγγισμένες καλά
8-9 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει
2 αβγά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κ.γ. baking powder
αλάτι, πιπέρι
φέτα τριμμένη με το χέρι (προαιρετικά)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τις ντομάτες μας και τις βάζουμε σε μπολ μαζί  με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι να ενωθούν μεταξύ τους.  Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό. Αν είναι,προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.
Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα.  Γυρίζουμε και από τις δύο μεριές να ψηθούν καλά οι κεφτέδες μας.
Φροντίζουμε η φωτιά μας να είναι μέτρια,ώστε να ψηθούν οι ντοματοκεφτέδες καλά μέχρι μέσα. Σταγνώνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε χαρτί κουζίνας, για να φύγει το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε.
Ζεστοί ή κρύοι είναι πεντανόστιμοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: