Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΜΙΝΙ Coupe 2012 (βίντεο)


Έστω και με ένα... υποτυπώδες καμουφλάζ, το BMW Group μας αποκαλύπτει την κουπέ έκδοση του MINI. Το MINI Coupι ήρθε για να ικανοποιήσει τον πλέον απαιτητικό οδηγό με ένα επίπεδο ευελιξίας απαράμιλλο στη μικρή κατηγορία, σε συνδυασμό με μία μοναδική φιλοσοφία αμαξώματος, καμπίνας και ανώτερα επίπεδα ποιότητας και εξοπλισμού.

Το πρώτο διθέσιο μοντέλο της γκάμας προσφέρει στο ΜΙΝΙ μια νέα πνοή στην πετυχημένη αγωνιστική του ιστορία, αλλά και μια επανάσταση στην κατηγορία των σπορ μικρών αυτοκινήτων. Η επιλογή κινητήρων, ρυθμίσεων πλαισίου, κατανομής βάρους και αεροδυναμικών χαρακτηριστικών του MINI Coupι στοχεύουν στην επίτευξη των βέλτιστων επιδόσεων. Έτσι, το νέο αυτοκίνητο αποπνέει την αίσθηση go-kart που αποτελεί σήμα κατατεθέν ΜΙΝΙ αλλά πολύ δυναμικά και επιτυγχάνει τις καλύτερες τιμές επιδόσεων που έχουν σημειωθεί ποτέ από ΜΙΝΙ μαζικής παραγωγής.
Κινητήρια σύνολα

Το MINI Coupι διατίθεται με τα ισχυρότερα κινητήρια σύνολα βενζίνης και diesel του οπλοστασίου της μάρκας. Οι τιμές ισχύος ξεκινούν από 90 kW/122 hp στο MINI Cooper Coupι, και συνεχίζουν με 105 kW/143 hp για το MINI Cooper SD Coupι και 135 kW/184 hp για το MINI Cooper S Coupι φτάνοντας στα 155 kW/211 hp για το MINI John Cooper Works Coupι, έναν πραγματικό σπρίντερ.

Από την άλλη, η MINI λέει ότι το νέο της μοντέλο έχει την απόλυτη αίσθηση go-kart . Η ποιότητα του πλαισίου που είναι, σύμφωνα με την εταιρία, απαράμιλλη στη μικρή κατηγορία χαρίζει στο νέο μοντέλο την οδική συμπεριφορά που δικαιώνει τη φήμη του σαν ΜΙΝΙ. Το ακριβές σύστημα διεύθυνσης (Electric Power Steering), το στάνταρ σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC, τα ισχυρά φρένα και οι διαστάσεις που σχεδιάστηκαν για βελτιστοποίηση της στρεπτικής ακαμψίας παρέχουν την απόλυτη αίσθηση go-kart στους οδηγούς του MINI Coupι. Χαρακτηριστική οροφή, βελτιστοποιημένη αεροδυναμική, εντυπωσιακοί αποθηκευτικοί χώροι.


Η επίπεδη σιλουέτα και η καινοτόμος οροφή που θυμίζει κράνος μοτοσικλέτας χαρίζουν στο MINI Coupι μία σπορ, και άκρως προσωπική γοητεία. Πέραν της ενσωματωμένης αεροτομής οροφής, μία ενεργή πίσω αεροτομή βελτιστοποιεί τη ροή αέρα στις υψηλότερες ταχύτητες. Με τη βοήθεια της πίσω πόρτας και του μεγάλου χώρου αποσκευών με σύστημα για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους, το MINI Coupι προσφέρει εξαιρετική ευελιξία στην καθημερινή οδήγηση, στη μεταφορά εξοπλισμού για σπορ ή δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου ή σε ταξίδια για δύο


Δεν υπάρχουν σχόλια: