Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Λιμοντσέλο, η παραδοσιακή συνταγή

Κατ' ευθείαν από την Ιταλία

Το άρωμα, το χρώμα, και η διαύγεια του θα σας ανταμείψουν...

Συστατικά

15 λεμόνια με χονδρή φλούδα
2 μπουκάλια vodka (των 750ml)100% proof
4 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό


Οδηγίες

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα βουρτσίζουμε με ένα βουρτσάκι για να φύγει κάθε υπόλοιπο του κεριού που συνήθως τα αλείφουν. (Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ακέρωτα λεμόνια εάν βρούμε). Σκουπίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα λεμόνια με ένα μαλακό πανί.

Με τον αποφλοιωτή ή με ένα λεπτό μαχαιράκι αποφλοιώνουμε τα λεμόνια, προσέχοντας να μην υπάρχει κανένα ίχνος από το άσπρο μέρος της φλούδας (το άσπρο μέρος πικρίζει).

Βάζουμε σε βάζο τη μία φιάλη vodka προσθέτουμε το φλοιό των λεμονιών, κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το αποθηκεύουμε σε ένα ντουλάπι για 40 ημέρες. (Πρέπει να είναι σε σκοτεινό μέρος).

Οταν περάσει αυτό το διάστημα,διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι. Το προσθέτουμε στο βάζο με το λιμοντσέλο μαζί με το άλλο μπουκάλι vodka, κλείνουμε πάλι ερμητικά και αποθηκεύουμε για ακόμη 40 ημέρες.

Κατόπιν φιλτράρουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας χάρτινα φίλτρα του καφέ, και το βάζουμε σε φιάλες. Πέρνουμε ένα διαυγές ποτό που πίνεται καλύτερα παγωμένο.

Πηγή: sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: