Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ! 5 super χυμοί που θα αυξήσουν το μεταβολισμό σου...



Τα φρούτα κάνουν καλό! Ωραία, το γνωρίζεις αυτό... Ήξερες όμως ποιος συνδυασμός φρούτων σε χυμό θα σε βοηθήσει να αυξήσεις το μεταβολισμό σου; Ή αντίστοιχα ποιος είναι εκείνος που θα διώξει το ενοχλητικό φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα;

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου προτείνει 5 χυμούς, έναν για κάθε ώρα της ημέρας, με τους οποίους θα βρεις τη χαμένη σου ενέργεια, θα διώξεις το λίπος και θα κοιμηθείς σαν πουλάκι.

1. Χυμός πορτοκαλιού! Η "πορτοκαλί" δύναμη για να ξεκινήσεις τη μέρα σου!
- Προλαμβάνει τη μυική κούραση
- Τονώνει και δρα ευεργετικά λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης.
- Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, διευκολύνει τη μεταφορά του οξυγόνου στους ιστούς και αυξάνει τη δράση του μεταβολισμού. >>>>> 2. >>


2. Ανάμεικτος χυμός με εσπεριδοειδή - π.χ. 1 μικρό μανταρίνι, 1/2 πορτοκάλι και 1/2 γκρέιπφρουτ, με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Η εναλλακτική στο πρωινό σου!
Αποτελεί ιδανική λύση για το πρωινό ξεκίνημα, αν υποφέρεις συχνά από κράμπες ή από μυική ατονία. Ο εν λόγω χυμός, θα αυξήσει τη παρουσία ηλεκτρολυτών στο πλάσμα και θα προκαλέσει ηλεκτρική ώση στους μύες, με αποτέλεσμα τη τόνωση τους.

Smart Tip: Kαλό θα ήταν να αποφεύγεται η κατανάλωσή του με γεμάτο στομάχι, διότι ενδεχομένως θα προκαλέσει έντονη δυσφορία και φούσκωμα.

3. Xυμός ακτινίδιο - μπανάνα (2 μικρά ακτινίδια και 1/2 μεσαίου μεγέθους μπανάνα). Για να πάρει μπρος ο μεταβολισμός!
Δεν θα αποτελέσει διατροφική βόμβα θερμιδών, αλλά αντιθέτως θα τονώσει και θα διεγείρει το μυικό σύστημα:
- Η μπανάνα βοηθά να αποβληθεί το πλεονάζον υγρό από τους μύες. Έτσι οι μύες θα συσταλθούν, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο μεταβολικός ρυθμός και θα κάψεις περισσότερες θερμίδες.
- Η ισχυρή παρουσία φυτικών ινών στο ακτινίδιο θα διεγείρει το γαστρεντερικό σύστημα, ανακουφίζοντας τη δυσκοιλιότητα και φυσικά απομακρύνοντας το έντονο φούσκωμα.

Smart Tip: Η ποσότητα που προτείνεται είναι η ιδανικά. Μην παρασυρθείς σε υπερβολές, διότι μπορεί να υπερφορτιστεί ο οργανισμός με τον σίδηρο ή να αυξηθούν οι θερμίδες.

4. Χυμός μήλο-μανταρίνι. Η καλύτερη επιλογή σου μετά το κυρίως γεύμα, είτε το μεσημέρι είτε το βράδυ.
- Η οξύτητα του μανταρινιού σε συνδυασμό με την πλούσια υφή του μήλου, προστατεύει το στομάχι και διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης.
- Η υψηλή περιεκτικότητα της βιταμίνης Β5 στα μήλα, διευκολύνει την πέψη και αφομοίωση των υδατανθράκων, δίχως να αποθηκεύονται και κατ' επέκταση να μετατρέπονται σε λίπος.

5. Χυμός μήλο - βερίκοκο (επειδή είναι δύσκολο να βρεις βερίκοκα αυτή την εποχή, ετοίμασέ το με έτοιμο φυσικό χυμό). Ένας χυμός που θα σε βάλει για ύπνο και όνειρα γλυκά.
- Βοηθά να έχεις έναν πιο ήσυχο ύπνο, χαλαρώνοντας τους μύες και να αποφύγεις το ενοχλητικό ξύπνημα μέσα στη νύχτα. Είναι πολύ σημαντικό, να έχουμε ένα γραμμικά σωστό ύπνο, διότι έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι με λίγες ώρες ύπνου ή με διακοπές στον ύπνο τους, τείνουν προς την παχυσαρκία ή εμφανίζουν μειωμένο μεταβολισμό και τάση προς κατανάλωση έντονων λιπαρούχων τροφών.
- Το μήλο, λόγω της ευεργετικής ιδιότητας του στο να συνεργεί θετικώς στη πέψη, θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τη δυσκοιλιότητα και τα έντονα πρηξίματα.

olagiatingunaika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: