Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η επιλογή και ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ένα πραγματικό ή ένα ψεύτικο δέντρο. Για το πραγματικό απαιτείται ένα σεβαστό ποσό για την αγορά ενώ από την επένδυση δε θα μείνει τίποτα όταν οι πράσινες βελόνες θα αρχίσουν να ξεραίνονται και να πέφτουν. Η απόφαση γίνεται ίσως πιο εύκολη αν συνεκτιμηθεί ότι τα ψεύτικα δέντρα γίνονται από χημικές ουσίες όπως ο μόλυβδος και το PVC.
Σύμφωνα με ένα άρθρο του About.com, το PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο ή βινύλιο) είναι ένα πλαστικό βασισμένο στο πετρέλαιο, που δεν είναι μόνο κακό για το περιβάλλον, αλλά και για τους ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του δημιουργεί αρκετές γνωστές καρκινογόνες ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των διοξινών, διχλωριούχου αιθυλενίου και χλωριούχου βινυλίου.
Στις ξένες χώρες όπου κατασκευάζονται τα περισσότερα δέντρα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν την προστασία από αυτές τις χημικές ουσίες. Ο μόλυβδος είναι επίσης καρκινογόνος και μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά. Σύμφωνα με το άρθρο, περίπου 85% των απομιμήσεων δέντρων στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στην Κίνα.
Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ψεύτικων δέντρων είναι ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν το επόμενο έτος. Όμως υπάρχει τρόπος επαναχρησιμοποίησης και του πραγματικού δέντρου, εάν αγοραστεί με τις ρίζες και …φυτευτεί. Αντίθετα το PVC και ο μόλυβδος δεν είναι ανακυκλώσιμα υλικά.
Πηγή: Green Business

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μία ιεροτελεστία που «σημαίνει» επίσημα τον ερχομό των Χριστουγέννων και συνοδεύεται από πληθώρα όμορφων αναμνήσεων από τα παιδικά μας χρόνια.
Άλλοι από πολύ νωρίς για να το «χορτάσουμε», άλλοι στο «παρά πέντε» των γιορτών, κάποιοι με πολύ κέφι, κάποιοι άλλοι περισσότερο για το χατήρι των μικρότερων της οικογένειας, αλλά όλοι μας πιστοί στην παράδοση, έρχεται η στιγμή να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που για λίγες εβδομάδες θα κλέψει την παράσταση στο χώρο μας.
Παλιότερα, η επιλογή του χριστουγεννιάτικου δέντρου ήταν ένα δίλημμα μεταξύ του αληθινού ή του ψεύτικου δέντρου. Στις μέρες μας, ωστόσο, οι επιλογές είναι σαφώς περισσότερες και εξαρτώνται από το γενικότερο στιλ και τη διαμόρφωση του χώρου μας.
Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, συγκεντρώσαμε για εσάς ορισμένες προτάσεις που ξεφεύγουν από το «παραδοσιακό» στιλ...
                                                               Half Tree - το λεγόμενο «μισό δέντρο»



Κλασσική πρόταση για τα φετινά χριστούγεννα είναι το μισό δεντρο (half tree).
Το Half tree είναι ιδανικό για μικρά διαμερίσματα, καθώς τα κλαδιά του αναπτύσσονται από τη μία μόνο πλευρά του δέντρου, εξοικονομώντας χώρο - αλλά και στολίδια!
Στέκεται σε όλους τους χώρους του σαλονιού σας και δημιουργεί την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που πάντα θέλατε στο χώρο σας!



Ασημί έλατο



Μία πιο minimal πρόταση για φέτος τα Χριστούγεννα, σε σχέση με τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι το ασημί έλατο.
Ιδανικό για κάθε μοντέρνο χώρο!! Για το στολισμό του, επιλέξτε μωβ και γυάλινα στολίδια για να επιτύχετε ένα αριστοκρατικό στυλ με πινελιές που λούζονται από φως!!!




Κλαδί με γκλίτερ



Μια νέα πρόταση για μικρούς, μοντέρνους χώρους είναι το κλαδί με γκλίτερ σε γλάστρα.
Στολισμένο με ασημί δάκρυα και μπάλες από στρας, το δέντρο σας θα είναι πραγματικά φαντασμαγορικό, υποσχόμενο ταξίδια αισθήσεων και λάμψης!!!






Δέντρο Φοίνικας


Το δέντρο «Φοίνικας» είναι η ιδανική πρόταση για κάθε νεοκλασσικό σπίτι! Τολμήστε να επιστρατεύσετε για το στολισμό του χειροποίητα αντικείμενα στις αποχρώσεις του κόκκινου και του πράσινου, που μαγνητίζουν το βλέμμα και αποπνέουν άρωμα χριστουγένων!!!


Μικρό έλατο

 


Μικρό έλατο = ρομαντισμός και παιδική αθωότητα σε κάθε γώνια! Πώς να το στολίσετε; Επιλέξτε χειροποίητα στολίδια από ύφασμα, ξύλο και σίδερο και «πλημμυρίστε» το μικρό έλατο με αγάπη και παιδικές αναμνήσεις! Ένας ολόκληρος κόσμος βρίσκεται στα χέρια σας για να δημιουργήσετε ένα δέντρο ιδανικό για τους μικρούς μας φίλους!!!




Κείμενο: Κυριακή Λιανοπούλου (Διακοσμήτρια)
http://www.design-district.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: