Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Το 2011 σε βίντεο 3 λεπτών από την Google

 "Εκπληκτικό", "μοναδικό", "συγκλονιστικό","ιδιοφυές", "συγκινητικό" είναι μόνο κάποια από τα επίθετα, με τα οποία σχολίασαν οι χρήστες του διαδικτύου, το βίντεο αυτό που αναρτήθηκε πριν από λίγες ώρες.
Πρόκειται για το βίντεο που ετοίμασε η Google, για να αποχαιρετήσει το 2011, μίας χρονιάς που φεύγει σε λίγες μέρες.
Βασισμένη στα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά αυτή, αλλά και στο πλήθος των αναζητήσεων -βάσει της μηχανής αναζήτησης-, η Google συμπεριέλαβε στο διάρκειας 2:52 λεπτών βίντεο, εικόνες απ' όλον το κόσμο.
Το τσουνάμι στην Ιαπωνία, η δολοφονία του Μπιν Λάντεν, φυσικές καταστροφές, ανθρώπινες στιγμές, είναι μόνο κάποια από τα στιγμιότυπα που υπάρχουν στο βίντεο. Αναφορά , ασφαλώς, γίνεται και στην Ελλάδα, μιας και η χρονιά ήταν γεμάτη από επεισόδια και αγανάκτηση. Ειδική αναφορά τέλος, γίνεται σε όσους "έφυγαν" μέσα στο 2011.
Ανάμεσα στα διθυραμβικά σχόλια για το βίντεο αυτό, υπάρχουν και κάποια αρνητικά. Είναι εκείνα που αναφέρονται στην τελευταία εικόνα του βίντεο και τη χαρακτηρίζουν "εξοργιστική". Ένα μικρό παιδί δίνει χαρούμενο το χέρι του σε έναν στρατιώτη, σε μία χειρονομία επιβράβευσης ή "καλώς γινομένων καταστάσεων". Αυτή η εικόνα, προκάλεσε τις αντιδράσεις κάποιων, που υποστηρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο "επιβραβεύεται ο πόλεμος".
Το διαβάσαμε στο mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: