Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Το Βυζαντινό Μουσείο κάνει στάση στο Αεροδρόμιο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ξεκινά από τις 10 Ιανουαρίου, μία συνοπτική φωτογραφική παρουσίαση των Μόνιμων Συλλογών του Μουσείου στο αεροδρόμιο Αθηνών. 

Το Βυζαντινό Μουσείο έχει ήδη συμπληρώσει ένα χρόνο από την ολοκλήρωση και παρουσίαση στο κοινό της νέας Έκθεσης των Μόνιμων Συλλογών του, η οποία συγκροτήθηκε στη βάση μιας εντελώς νέας μουσειολογικής πρότασης, συμβατής με τις απαιτήσεις της σύγχρονης μουσειολογίας.
Οι επισκέπτες της έκθεσης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όψεις των θεματικών ενοτήτων της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, οι οποίες πραγματεύονται με τρόπο συνθετικό την εποχή από την ύστερη αρχαιότητα (3ος αιώνας) έως και την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.
Οι όψεις των Μόνιμων Συλλογών του Μουσείου παρουσιάζονται στον Διεθνή Αερολιμένα σε διάλογο με τις περιοδικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, τις οποίες έχει προγραμματίσει το Μουσείο στους χώρους του για το πρώτο εξάμηνο του 2012 και οι οποίες αποτυπώνουν την πρόσληψη της βυζαντινής τέχνης από τα σύγχρονα εικαστικά ρεύματα.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο επίπεδο αφίξεων του αεροδρομίου (είσοδος 1). Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτός καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Πληροφορίες: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, www.aia.gr / Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, www.byzantinemuseum.gr .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: