Πάτρα : Σεμινάριο για γονείς εφήβων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πάτρα, 13 Ιανουαρίου 2012

Σεμινάριο για γονείς εφήβων με δωρεάν συμμετοχή θα υλοποιηθεί στην Πάτρα από επαγγελματίες του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένας μύθος γύρω από την εφηβεία, πως πρόκειται για μια κατάσταση η οποία θα επιφέρει αλλαγές τις οποίες δύσκολα θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε. Συχνά οι γονείς με αγωνία αναρωτιούνται:

checkπότε ξεκινάει και πότε ολοκληρώνεται η εφηβεία;
checkποιες αλλαγές να περιμένω και σε ποιους τομείς;
checkπώς να διαχειριστώ τις εκρήξεις, το κλείσιμο στον εαυτό, την ανάγκη για ενηλικίωση και ανεξαρτησία;
checkτι μπορώ να κάνω για να προλάβω τις εξαρτήσεις;

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του σεμιναρίου θα προσπαθήσουμε, αφενός να συναισθανθούμε και να κατανοήσουμε τον έφηβο και αφετέρου, να εστιάσουμε στους εαυτούς μας και να διαπιστώσουμε πως νιώθουμε στη φάση ζωής που βρισκόμαστε. Και επειδή η κρίση εμπεριέχει τις έννοιες του κινδύνου αλλά και της ευκαιρίας θα επιδιώξουμε μέσα από πρακτικά παραδείγματα να διαπιστώσουμε με ποιόν τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνει η εφηβεία, να απολαύσουμε τα τελευταία χρόνια συμβίωσης με τα παιδιά μας πριν την ενηλικίωση τους.

Για αυτά λοιπόν τα θέματα, αλλά και για ειδικότερα ερωτήματα που θα θέσουν οι ίδιοι οι γονείς, θα υπάρχει δυνατότητα συζήτησης στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και ώρα 16:30 έως 19:00, από 13 Φεβρουαρίου έως 9 Απριλίου 2012 στον χώρο του ΚΔΑ της ΠΡΟΤΑΣΗΣ (Σαρανταπόρου 20, Πάτρα).

Επειδή υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 και απόγευμα Δευτέρα, Τετάρτη: 18:00-20:30 ή στην ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι λαικές Αγορές της Πάτρας

Κολπάκια για το Γκαζόν σας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΜΑ ΚΛΠ ΖΩΥΦΙΑ, ΠΑΡΑΣΙΤΑ (ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)