Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η Google ενισχύει την ασφάλεια του login με τη χρήση QR codes

Η Google ενισχύει την ασφάλεια της login διαδικασίας στις υπηρεσίες της (όπως αυτή του Gmail), μέσω ανάγνωσης ενός QR code από το κινητό σας τηλέφωνο. Η λειτουργία αυτή είναι πολύ χρήσιμη ιδιαίτερα όταν πρόκειται να συνδεθεί κανείς στο λογαριασμό του από ένα δημόσιο ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Αρκεί κανείς να επισκεφτεί την ιστοσελίδα accounts.google.com/sesame από τον δημόσιο υπολογιστή όπου θα εμφανιστεί ένα barcode. Στη συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια εφαρμογή QR Reader από το smartphone του χρήστη για να το σκανάρει. Αυτό θα οδηγήσει σε μία σελίδα της Google στην οποία εάν τελικά το επιβεβαιώσει ο χρήστης, ο δημόσιος υπολογιστής θα έχει συνδεθεί αυτόματα στο λογαριασμό του. Αυτό προϋποθέτει βέβαια ότι είναι ήδη συνδεδεμένος στο smartphone του στη Google.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google ενδιαφέρεται για την ασφάλεια της σύνδεσης των χρηστών της με τις υπηρεσίες της, καθώς πριν από λίγους μήνες είχε παρουσιάσει τη διαδιασία σύνδεσης με 2 βήματα. Σε αυτή τη μέθοδο σύνδεσης, ο χρήστης πληκτρολογεί τον κανονικό κωδικό του και στη συνέχεια πληκτρολογεί έναν δεύτερο κωδικό που παράγει η εφαρμογή της Google στο smartphone του ο οποίος αλλάζει κάθε ένα λεπτό (απαιτείται μία φορά σε κάθε login).
insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: