Όταν η Ελλάδα "κινείται":Stealth UCAV, με ελληνική συμμετοχή παρουσιάζεται στο Παρίσι!

Μεγάλο παγκόσμιο, διευρωπαϊκό αλλά και εθνικό αεροναυπηγικό γεγονός θα λάβει χώρα στη Γαλλική Αεροπορική Βάση Istres, αύριο Πέμπτη όπου επίσημα θα παρουσιασθεί σε ειδική τελετή το λανσάρισμα (Roll – out) του μη επανδρωμένου μαχητικού στελθ αεροσκάφους UCAV – Neuron (Unnamed Combat Aircraft Vehicle) από τη Γαλλική Κυβέρνηση (DGA) και τη Dassault. Η πρώτη του δοκιμαστική πτήση προγραμματίζεται στα μέσα του 2012.

Το αεριωθούμενο αυτό αεροσκάφος, τελείως πρωτοποριακό, που θα πετά με ταχύτητα 0,78 μαχ, μέγιστο βάρος απογείωσης 7.700 κιλά, ωφέλιμο φορτίο 3.000 κιλά και ίχνος αποτύπωσης σε ραντάρ (RCS) μεγέθους πουλιού, συναναπτύσσεται και συνκατασκευάζεται από εθνική χρηματοδότηση των χωρών Γαλλίας, Σουηδίας, Ισπανίας, Ελβετίας, Ιταλίας και Ελλάδας μέσω των αμυντικών τους βιομηχανιών Dassault, Saab, Casa – Cassidian, Ruag, Alenia και ΕΑΒ Α.Ε.
Η Ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Τον γενικό σχεδιασμό του αεροσκάφους
- Τον σχεδιασμό και κατασκευή του κύριου εμφυσητήρα (air intake)
- Τον σχεδιασμό και κατασκευή της οπίσθιας ατράκου (nozzle)
- Τον σχεδιασμό και κατασκευή ειδικών συσκευών ελέγχου επι του εδάφους (ground testing equipment)
Στη περίπτωση που το πρόγραμμα ολοκληρωθεί με επιτυχία και υπάρξει βιομηχανοποίηση, τότε για κάθε ένα αεροσκάφος που θα κατασκευάζεται, η ΕΑΒ Α.Ε. θα έχει ένα σταθερό φόρτο εργασίας στο μέρος που θα της αναλογεί, με αντίστοιχη διατήρηση θέσεων εργασίας και εσόδων από τις εν δυνάμει πωλήσεις, πέραν του τεράστιου οφέλους απο την εμπλοκή της σε πολύ προωθημένες αεροναυπηγικές – αεροκατασκευαστικές τεχνολογίες που το συγκεκριμένο αεροσκάφος εμπεριέχει, κατατάσοντάς την στην ελίτ αυτού του είδους των βιομηχανιών παγκοσμίως
OnAlert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι λαικές Αγορές της Πάτρας

Κολπάκια για το Γκαζόν σας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΜΑ ΚΛΠ ΖΩΥΦΙΑ, ΠΑΡΑΣΙΤΑ (ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)