Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Το πιό γρήγορο τραίνο στον κόσμο!!!

 
Οι Κινέζοι έχουν πάρει  τα σκήπτρα από τους Ιάπωνες στον τίτλο «Η χώρα που έχει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο» καθώς εχθές, έδωσαν στην κυκλοφορία το ακόμα πιο γρήγορο τρένο τους, που μπορεί να κάνει την διαδρομή από το Πεκίνο στη Guangzhou μέσα σε 8 ώρες, όταν ο μέσος όρος του χρόνου που χρειαζόταν ένας επιβάτης για να κάνει την διαδρομή ανάμεσα στις δύο πόλεις ήταν 20 ώρες.

Κατασκευασμένο από πλαστικό, ενισχυμένο από ανθρακόνημα, στην όψη (όπως λένε οι Κινέζοι αξιωματούχοι) μοιάζει με Κινέζικο σπαθί και μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα μέχρι και 482 χιλιόμετρα την ώρα (300 mph).

Η γραμμή που το φιλοξενεί το νέο υπερ-γρήγορο τρένο, έχει μήκος 2298 χιλιόμετρα. Ως χώρα με αχανείς εκτάσεις και με εξαιρετικά μεγάλο πληθυσμό, η Κίνα έχει ανάγκη από ένα εκσυγχρονισμένο και πολύ γρήγορο δίκτυο τρένων, ανάγκη που προσπαθούν να καλύψουν η εταιρεία που διαχειρίζεται τις σιδηροδρομικές γραμμές στη χώρα και το Κινεζικό κράτος.

Με 2 δισεκατομμύρια πληθυσμό και  9,596,960 km2 έκταση, η Κίνα είναι η 1 σε πληθυσμό και 4η σε έκταση χώρα και ο πληθυσμός χρειάζεται να μετακινείται στα εμπορικά και βιομηχανικά κέντρα της χώρας που είναι διάσπαρτα σε αυτή τη μεγάλη έκταση. Βέβαια, αυτό δεν γίνεται χωρίς κόστος καθώς ήδη μέσα στο 2012, δύο μεγάλα ατυχήματα έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των Κινέζων στα πολύ γρήγορα τρένα. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι πάντως, διαβεβαιώνουν πως η μεγαλύτερη επένδυση στο γρήγορο τρένο που έδωσαν στην κυκλοφορία εχθές, είναι στην ασφάλεια. Μακάρι.
digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: