Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αιματοκύλισμα στο Όσλο, νεκροί και από πυροβολισμούς! Στους 91 οι νεκροί στη Νορβηγία

Εικόνες βιβλικής καταστροφής κάνουν το γύρο του κόσμου, έπειτα από την τεράστια έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στα κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο του Όσλο, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου του πρωθυπουργού, αλλά και των πυροβολισμών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, που ακολούθησαν λίγο αργότερα στην Ουτόγια, ένα νησί νότια του Όσλο, όπου λαμβάνει χώρα η ετήσια συγκέντρωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, υπό τον Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε  ο Στόλτενμπεργκ, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι όλοι οι υπουργοί της κεντροαριστερής κυβέρνησης συνασπισμού φαίνεται πως είναι ασφαλείς μετά την έκρηξη.
Η είδηση έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και τα μέσα κάνουν λόγο για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα.
Νέες πληροφορίες βγαίνουν διαρκώς στο φως. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN, πληροφορίες μιλούν για την ύπαρξη ακόμη δύο βομβών, που δεν έχουν ακόμη εκραγεί.
Ο Neil Perry, ανταποκριτής της Guardian στο Όσλο γράφει στην εφημερίδα: «Ζω στην Valerenga, που βρίσκεται με το λεωφορείο σε απόσταση περίπου 15 λεπτών από το κέντρο της πόλης. Η έκρηξη έγινε τόσο αισθητή εκεί που βρισκόμουν, που να φανταστείτε πετάχτηκα έντρομος πάνω, γιατί νόμιζα οτι επρόκειτο για κεραυνό. Μετά παρατήρησα ένα τεράστιο λευκό σύννεφο καπνού να έρχεται από μακριά».
Η εφημερίδα Dagsbladet, τέλος, υποστηρίζει ότι η έκρηξη είχε στόχο το γραφείο του υπουργού Πετρελαίου, Lars Eriksen.
Δείτε το συγκλονιστικο βίντεο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη…
Πηγή: MG

Δεν υπάρχουν σχόλια: